GT-TRADE d.o.o.  
  Graditeljstvo • Trgovina • Export-Import  
 

Posljednja promjena: 17. March 2005

 
     
  Proizvodi  
   
   
> GT-TRADE

>

Proizvodi
  > Terrafix
  > Carbofol
  > Secutex
  > Depotex
  > Bentofix
  > Secudran
  > Secumat
  > Secugrid
   
>

Funkcije

>

Aplikacije

> Tehnički podaci
> Povijest
> Info
> Reference
> Novosti
   
   
     > Terrafix

 

Terrafix I Carbofol I Secutex I Depotex I Bentofix I Secudran I Secumat I Secugrid

 

Terrafix® je geotekstilna mreža, netkana, izbušena iglama i izrađena od plastičnih (sintetičkih) vlakana isključivo (100%). Njegova trodimenzionalna struktura vlakana stvara bezbrojne male otvore (slično labirintu) koji simuliraju strukturu tla i njegova hidraulična svojstva.

… je višenamjenski

Terrafix® je materijal koji se može koristiti na više načina: kao jednoslojni ili višeslojni filteri od geotekstila, kao slojevi pijeska i šljunka, kao kontejneri ili cijevi za pijesak, i kao zaštita protiv djelovanja strujanja vode (plime i oseke). Terrafix® netkani i pješčane podloge (asure, rogožine) djeluju kao separatori (slojevi za odvajanje) i filteri u hidrogradnji, primjenjuju se pri gradnji nasipa uz rijeke, popravljanju i zaštiti obalnih nasipa u kanalima i ostalim radovima na obali. Pakiran i proizveden u tubama Terrafix® se može upotrijebiti za zaštitu lučkog bazena, a onaj pakiran proizveden u kontejnerima pijeska uspješno se koristi za zaštitu obalnih i riječnih kosina (nagiba). Terrafix® ima visoku propustljivost vode, zadržava zemlju i dozvoljava rast korijenja biljaka tako da se ta zaštitna struktura obalnih zidova nenametljivo slaže sa prirodnom okolinom. Terrafix® štiti od djelovanja strujanja vode sve objekte u vodi – nasipe, kanale, stupove i ostale uzdužne ili poprečne hidrograđevne objekte.

… je siguran

Više od 30 godina se uspješno primjenjuje netkani geotekstil u hidrogradnji i dokazane su njegove sposobnosti i visoki tehnički standardi. Testovi, izvršeni u Institutu za hidrogradnju (BAW) i neprekidna kontrola kvalitete u proizvodnji i primjeni jamče visok kvalitet Terrafix®-a. On se ističe svojom fleksibilnošću, stabilnošću filtriranja i otpornošću na habanje (abraziju). Prilagođava se gotovo svakoj instalaciji pa se čak može pokriti i teškim armiranim betonskim blokovima. Posebno široke role Terrafix®-a omogućavaju da se smanji broj preklapanja slojeva. Izvrsna svojstva za šivanje Terrafix®-a smanjuju na minimum pomjeranja susjednih panela za vrijeme instalacije ili upotrebe.

… je ekonomičan

Lak i precizan način instalacije znači veliku efikasnost. To donosi značajne ekonomske uštede u usporedbi sa uobičajenim zrnastim filterima. Korištenje Terrafix®-a čini nepotrebnim vađenje, transportiranje i instalaciju skupih slojeva od pijeska i šljunka za filtriranje. Njegova dokazana izdržljivost obezbjeđuje dugotrajnu upotrebu sa minimalnim troškovima za održavanje.

… je jednostavan

Terrafix® je zaštićen od vremenskih nepogoda i ultravioletnog zračenja tako da se može transportirati do gradilišta, istovariti i čuvati na gradilištu sa malim naporom. Da bi se olakšala instalacija role se mogu rezati na gradilištu standardnim alatom za rezanje.

Zaključak:

Terrafix® je visoke kvalitete, robustan je i stabilan filter od geosintetike koji se uspješno koristi po cijelom svijetu već desetljećima.

 

LISTA TEHNIČKIH PODATAKA

> TERRAFIX
Tip proizvoda Art. No.
609 for sand (filtration layer) 311
813 for clay, silt 1103

LISTA TEHNIČKIH PODATAKA

 

Terrafix I Carbofol I Secutex I Depotex I Bentofix I Secudran I Secumat I Secugrid

> Terrafix

Podvodna instalacija Terrafixa  sa pješčanim balastom i Bentofix-om (luka Eberswalde u Njemačkoj).

Zaštita kosih nasipa na obalama rijeke Terrafix-om (luka William u Škotskoj).

Umjetna zaštita ruševne obale pomoću kontejnera Terrafix-a (Australija).