GT-TRADE d.o.o.  
  Graditeljstvo • Trgovina • Export-Import  
 

Posljednja promjena: 17. March 2005

 
     
  Proizvodi  
   
   
> GT-TRADE

>

Proizvodi
  > Terrafix
  > Carbofol
  > Secutex
  > Depotex
  > Bentofix
  > Secudran
  > Secumat
  > Secugrid
   
>

Funkcije

>

Aplikacije

> Tehnički podaci
> Povijest
> Info
> Reference
> Novosti
   
   
     > Secumat

 

Terrafix I Carbofol I Secutex I Depotex I Bentofix I Secudran I Secumat I Secugrid

 

Secumat® je trodimenzionalni pokrivač za kontrolu erozije kojeg predstavlja jezgra od jedno-vlaknastog polimera izvučenog u obliku mreže labirinta i stabiliziran prema ultravioletnom zračenju. Secumat® regulira površinsku eroziju i pomaže da se učvrsti i ojača dio zemlje sa korijenjem raslinja.

… je višenamjenski

Secumat® pokrivači za kontrolu erozije se koriste za zaštitu kosina i tla u cestogradnji, uređenju okoline i izgradnji nasipa. Secumat® se koristi u hidro-gradnji za zaštitu plavnih površina i gradnju nasipa. On pokrivačkim slojem sprječava klizanje tla i ispiranje zemlje, a istovremeno olakšava brzi rast vegetacije. Jake kiše i vodeni tokovi povećavaju sposobnost Secumat®-a da spriječi eroziju i ugrožavanje krhke vegetacije. Kada se jednom uspostavi vegetacija onda Secumat® smanjuje brzinu vode koja otječe i time povećava probijanje (infiltriranje) vode i smanjuje se pražnjenje. Ako je Secumat® u direktnom dodiru sa vodom koja teče (rijeka, potok) onda on štiti obalne rubove (zidove) od odnošenja zemlje zbog snage vodenog toka.

… je siguran

Otvorena struktura Secumat®-a dozvoljava da se zemljom napuni unutrašnji prostor i po površini i po dubini. Time Secumat® zadržava površinsku vodu i sprječava eroziju. Razvoj korijena se podržava trodimenzionalnom strukturom Secumat®-a dodajući čvrstoći i zaštitu vegetacije. On je otporan na utjecaje svih prirodnih kemijskih ili bioloških supstanci koje su prisutne u zemlji i isto tako je vrlo otporan prema ultravioletnom zračenju. Efektivnost Secumat®-a je dugotrajna.

… je ekonomičan

Mala težina role omogućuje brzu i jeftinu instalaciju. Secumat® se može napuniti precizno koristeći minimalnu količinu zemlje. Sistem Secumat®-a se može koristiti za stabiliziranje tla na vrlo strmom zemljištu, što bi bilo vrlo skupo obaviti na drugi način.

… je jednostavan

Odmah po završetku instalacije Secumat® funkcionira. Na vrlo strmom zemljištu Secumat® se može učvrstiti pomoću željeznih klinova ili spojnica (u obliku slova U). Kada se jednom napuni zemljom onda ga korijeni raslinja drže na mjestu. Sa rolama Secumat®-a je lako rukovati i čuvati ga na gradilištu.

Zaključak:

Secumat® je otporan na utjecaje okoline i vrlo pomaže razvoju korijenja vegetacije. Kadgod se koristi Secumat® onda se instalira brzo, a vegetacija se razvija vrlo dobro a korijenjem se učvršćuje. Sa ispravno određenim ulaznim parametrima Secumat® će eliminirati eroziju sa najzahtjevnijih mjesta.

 

LISTA TEHNIČKIH PODATAKA  >detalji

> SECUMAT 
Tip proizvoda Art. No.
ES 601 G4 22901
ES 501
ES 501 G4
ES 601
ES 801
ES 801 G4

LISTA TEHNIČKIH PODATAKA

 

Terrafix I Carbofol I Secutex I Depotex I Bentofix I Secudran I Secumat I Secugrid

> Secumat

Prekrivač od Secumat®-a za kontrolu erozije primjenjuje se i na krovu vrta.

Secumat® pruža zaštitu kosine na obalnom rubu od erozija (Jade Bay /Njemačka/).

Secumat® štiti korijenje na nogometnom stadionu u Parizu u Francuskoj.

Otvorene rupe na površini Secumat®-a omogućavaju lako punjenje zemljom odozgo radi kontrole erozije na kosinama nasipa u Kini.