GT-TRADE d.o.o.  
  Graditeljstvo • Trgovina • Export-Import  
 

Posljednja promjena: 17. March 2005

 
     
  Proizvodi  
   
   
> GT-TRADE

>

Proizvodi
  > Terrafix
  > Carbofol
  > Secutex
  > Depotex
  > Bentofix
  > Secudran
  > Secumat
  > Secugrid
   
>

Funkcije

>

Aplikacije

> Tehnički podaci
> Povijest
> Info
> Reference
> Novosti
   
   
     > Depotex

 

Terrafix I Carbofol I Secutex I Depotex I Bentofix I Secudran I Secumat I Secugrid

 

Depotex® je iglama izbušen, netkani geotekstil, izrađen 100% od vlakana polietilena velike gustoće (HDPE). Depotex® se koristi za odvajanje, filtriranje i za zaštitu od vrlo agresivnih kemikalija koje mogu biti prisutne.

… je višenamjenski

Depotex® se koristi kao sloj za odvajanje i zaštitu a isto tako i za filtriranje u slojevima gdje se obavlja odvodnja tekućina i ventiliranje plinova. Kada je potrebno, može se tkani geotekstil dodati u kalup (matricu) Depotex®-a da bi se raspodijelilo dinamičko opterećenje i time se povećala njegova sposobnost zaštite. Pošto se zemljišta na raznim gradilištima međusobno razlikuju i u tim slučajevima ima se izbor optimalnog geotekstila za filtriranje i zaštitu konkretnog tla.

… je siguran

Svaki korak u proizvodnji se provjerava radi postizanja najviših standarda kvaliteta. Na sirovom materijalu HDPE, od kojeg se izrađuje Depotex® vrše se ispitivanja najveće otpornosti na kemijske utjecaje. Osim toga, nezavisna ispitivanja potvrđuju izvrsnu stabilnost svih Depotex® proizvoda prema ultravioletnom zračenju. Razni Depotex proizvodi se nezavisno testiraju i ocjenjuju u njemačkom institutu za ispitivanje materijala (BAM) za izgradnju nasipa.

… je ekonomičan

Depotex® zamjenjuje slojeve pijeska u vrećama. Depotex® zauzima manje prostora nego konvencionalne građevinske metode i time povećava prihod (zaradu). Kao filter, Depotex® štiti slojeve za odvodnju od njihovog začepljivanja i time im produžava rok upotrebe.

… je jednostavan

Depotex® se lako skladišti i instalira na gradilištu. Jednostavno se rola razmota i djelomično se preklope (ili sašiju) susjedne površine i proces je završen. Instalacija na strmim kosinama može se obaviti spajanjem Depotex®-a sa hrapavom površinom geomembrane Carbofol®.

Zaključak

Depotex® je vrlo otporan na agresivne kemikalije i njime se kompletira program HDPE proizvoda za izgradnju nasipa. Sa Depotex®-om se postiže dugotrajna sigurnost i projektirane osobine.

 

LISTA TEHNIČKIH PODATAKA 

> DEPOTEX  
Tip proizvoda Art. No.
R 455 4305

LISTA TEHNIČKIH PODATAKA

 

Terrafix I Carbofol I Secutex I Depotex I Bentofix I Secudran I Secumat I Secugrid

> Depotex

Pokrivanje zaštitnog sloja od Depotex®-a pri gradnji nasipa (Halle-Kunsebeck /Njemačka/)

Depotex® kao sloj za filtriranje na deponiji (Neuratjensdorf /Njemačka/)

Depotex® štiti geomembrane od mehaničkih oštećenja.