GT-TRADE d.o.o.  
  Graditeljstvo • Trgovina • Export-Import  
 

Posljednja promjena: 17. March 2005

 
     
  Proizvodi  
   
   
> GT-TRADE

>

Proizvodi
  > Terrafix
  > Carbofol
  > Secutex
  > Depotex
  > Bentofix
  > Secudran
  > Secumat
  > Secugrid
   
>

Funkcije

>

Aplikacije

> Tehnički podaci
> Povijest
> Info
> Reference
> Novosti
   
   
     > Carbofol

 

Terrafix I Carbofol I Secutex I Depotex I Bentofix I Secudran I Secumat I Secugrid

 

Carbofol® geomembrane su proizvedene od polietilena velike gustoće (HDPE). Proizvode se razne debljine ovih geomembrana sa glatkim ili sa hrapavim površinama.

… je višenamjenski

Carbofol® geomembrane pružaju potpuno brtvljenje protiv najotrovnijih materija. Rutinsko instaliranje ovih membrana, kao dio izgradnje temelja nasipa, brtvi kao pokrivač (kapa) i štiti podzemne vode od zagađenja (kontaminacije). Čak i tako strogi propisi, kao što su njemački propisi o zaštiti voda (WHG) i britanski propisi o zaštiti okoline (EPA), koji određuju čuvanje, punjenje, rukovanje, proizvodnju, postupak i upotrebu kontaminiranih (otrovnih) tekućina, veoma lako se ispunjavaju (zadovoljavaju) Carbofol® geomembranama. Te geomembrane su isto tako prikladne i za pitku vodu i za druge tekućine koje nisu otrovne pa se primjenjuju u izgradnji vodovoda, kanala ili ribnjaka. Pojedina rješenja se mogu naći za vrlo velike strmine korištenjem geomembrana sa hrapavim površinama jer one imaju veći koeficijent trenja pa time pružaju veću sigurnost.

… je siguran

U 1989. godini Carbofol® je postala prva geomembrana za koju je Institut za ispitivanje materijala (BAM) izdao certifikat. Carbofol® (HDPE), sa glatkim i hrapavim površinama, debljine 2.5 i 3.0 mm, su certifikatom (BAM) odobrene za upotrebu u izgradnji nasipa. Carbofol® geomembrane debljine 1.5 mm i više su certifikatom njemačkog instituta za građevinsku tehnologiju (DIBt) odobrene za upotrebu. Mnoge europske zemlje su odgovarajućim certifikatom odobrile upotrebu Carbofol®-a. Opsežna proizvodnja i nezavisna kontrola kvaliteta omogućena je kompletnom tehničkom dokumentacijom za proizvodnju od sirovina do konačnog proizvoda. Carbofol® je izuzetno izdržljiv i otporan na kemijske utjecaje i ultravioletno zračenje. Na glatkoj površini Carbofol® geomemrane odmah se pokazuje bilo kakvo oštećenje pa se popravke mogu brzo obaviti. Ispitivanje zrakom pod tlakom ili vakuumom dokazuje cjelovitost i ispravnost geomembrane i spojenih šavova tako da sigurno možete završiti posao. Koristeći se najnaprednijom tehnologijom zavarivanja i ovlaštenim stručnjacima za instalaciju može se brzo i efikasno instalirati geomembrana. Geomembrane Carbofol® se mogu uspješno zavarivati i time se omogućava brže instaliranje.

… je jednostavan

Bočne oznake na rolama pokazuju variocima potrebne dužine geomembrane za preklapanje, a zaštitne trake na ivicama održavaju tu površinu čistom prije zavarivanja. Detalji rada oko pričvršćivanja i probijanja geomembrane lako se izvršavaju nasamom gradilištu. Čitav proces se odvija bez napora instalatera.

Zaključak

Desetljećima se već uspješno primjenjuju geomembrane Carbofol® što dokazuje visinu njihovog kvaliteta i predstavlja obavezu proizvođača da ga održi tako visokim. Industrija je svjesna te obveze i u proizvodnji i pri instaliranju čini sve što treba da bi ispunila i najveće zahtjeve. To znači da takvom projektu osigurava najveću sigurnost i najbolji kvalitet izrade.

 

LISTA TEHNIČKIH PODATAKA

> CARBOFOL
Tip proizvoda Art. No.
HDPE 406 1.0 glatka sa obje strane 5001001
HDPE 406 1.0 glatka sa obje strane 5001000
HDPE 406 1.5 glatka sa obje strane 5001202
HDPE 406 1.5 glatka sa obje strane 5001201
HDPE 406 2.0 glatka sa obje strane 5001302
HDPE 406 2.0 glatka sa obje strane 5001301
HDPE 406 2.5 glatka sa obje strane 5001401
HDPE 406 2.5 glatka sa obje strane 5001400
HDPE 406 2.0 Orgakron/Karonoppe 5001305
HDPE 406 2.5 Orgakron/Karonoppe 5001405
HDPE  žica za zavarivanje 3 mm (namotana) 5257181
HDPE žica za zavarivanje 4 mm (namotana) 5261081
HDPE 3/30/140 HW 5246631
HDPE 3/30/120 HW 5257651

 

 

Terrafix I Carbofol I Secutex I Depotex I Bentofix I Secudran I Secumat I Secugrid

> Carbofol

Carbofol® se koristi kao osnova i kao gornji sloj za brtvljenje nasipa (Boeldershoek u Nizozemskoj)

Brtvljenje kanala za vodu ( Irak)

Carbofol® sa indikatorima oštećenja sloja, kao zaštitni sloj protiv vlage u tunelu (tunel Sinnber u Austriji)

 

Geomembrane od Carbofol®-a za zaštitu pomoćnog skladišta i podzemnih voda sa tankovima (Njemačka)