GT-TRADE d.o.o.  
  Graditeljstvo • Trgovina • Export-Import  
 

Posljednja promjena: 20. July 2007

 
     
  Funkcije  
   
   
> GT-TRADE

>

Proizvodi
>

Funkcije

  > Brtvljenje
  > Odvodnjavanje
  > Odvajanje
  > Zaštita
  > Ojačavanje
  > Filtriranje
  > Pakiranje
  > Kontrola erozije
   
>

Aplikacije

> Tehnički podaci
> Povijest
> Info
> Reference
> Novosti
   
   
     > Ojačavanje

 

Brtvljenje I Odvodnjavanje I Odvajanje I Zaštita I Ojačavanje I Filtriranje I Pakiranje I Kont. erozije

 

Kada se koriste za ojačavanje, geotekstili, geomreže i kompozitni materijali se postavljaju ispod ili između slojeva zemlje tako da preuzmu sile zatezanja i time poboljšaju mehaničke osobine građevine. Oni se pretežno koriste kao potporna struktura zasnovana na principu “ojačana zemlja” ili za stabilizaciju obalnih zidova na tipovima zemlje sa lošim kapacitetom podnošenja opterećenja. U mnogim slučajevima sanacija predstavlja skupe građevinske radove pa izmjena zemlje ili postavljanje dodatnog sloja zemlje postaje nepotrebno.

Većina geomreža i tkanih geotekstila se koriste kao elementi za ojačavanje. Ti elementi za ojačavanje su izrađeni od prediva koje se sastoji od tankih uskih traka (npr. tkanih), oni su uspješniji pri popravci oštećenja nego li elementi za ojačavanje koji su izrađeni od polimerskih rebara sa čvrstim točkama na križanjima. Osim toga, rastegnute geomreže imaju niži stupanj početnog izduživanja nego tkane trake, npr., i zbog toga stvaraju izravni prijenos sile bez izduživanja konstrukcije.

Glavni proizvod:
Secugrid®

 

 

Brtvljenje I Odvodnjavanje I Odvajanje I Zaštita I Ojačavanje I Filtriranje I Pakiranje I Kont. erozije

> Ojačavanje

Ojačanje tla postignuto upotrebom SECUGRID-a Q30/30; R120/40; R200/40 ovisno o nagibu pokosa. Deponija Mraclinska Dubrava - Velika Gorica; Hrvatska

Ojačanje podloge primjenom geokompozita za ojačanje tla COMBIGRID Q40/40 151 GRK3 (termički spojena geomreža i geotekstil). Deponija 'Mošćanica' - Zenica; (BIH)

Ojačanje podloge primjenom geokompozita za ojačanje tla COMBIGRID Q40/40 201 GRK3 (termički spojena geomreža i geotekstil). Splitska riva; (Hrvatska)