GT-TRADE d.o.o.  
  Graditeljstvo • Trgovina • Export-Import  
 

Posljednja promjena: 17. March 2005

 
     
  Funkcije  
   
   
> GT-TRADE

>

Proizvodi
>

Funkcije

  > Brtvljenje
  > Odvodnjavanje
  > Odvajanje
  > Zaštita
  > Ojačavanje
  > Filtriranje
  > Pakiranje
  > Kontrola erozije
   
>

Aplikacije

> Tehnički podaci
> Povijest
> Info
> Reference
> Novosti
   
   
     > Odvodnjavanje

 

Brtvljenje I Odvodnjavanje I Odvajanje I Zaštita I Ojačavanje I Filtriranje I Pakiranje I Kont. erozije

 

Odvodnjavanje je skupljanje kondenzirane vode, podzemne vode i ostalih tekućina i plinova koje se treba izliti (iskrcati). Sistemi za odvodnjavanje se isporučuju kao jednostruki elementi ili kao složeni (sastavljeni) kompleti u kojima je najmanje jedan sloj za filtriranje i jedan sloj za cijeđenje. Ovaj posljednji sloj prima tekućinu i predaje je sa najmanjim gubitkom pritiska. Sistemi za odvodnjavanje površina se često kombiniraju sa sistemima za brtvljenje, npr. U gradnji nasipa, i u oblastima zaštite od dolaska vode (nepromočivost se zahtijeva pri gradnji podzemnih garaža ili tunela). Geosintetički sistem za odvodnjavanje zamjenjuje skupe mineralne slojeve za odvodnjavanje.

Da bi se omogućio dugotrajan rad sloja za cijeđenje u sistemu za odvodnjavanje, geotekstilni filteri su upotrebljeni za prijenos posmičnih sila na sloj za cijeđenje. Mehanički savijeni, netkani geotekstil (vidi filitriranje) je posebno prikladan za funkciju filtriranja. Mreže (sa matricom slučajno odabranih veličina otvora) su posebno prikladne za izradu slojeva za odvodnjavanje pošto ne imaju stabilnu trodimenzionalnu statičku strukturu. Posmične sile se mogu prenijeti bez gubitaka (oštećenja) i time se hidraulična sposobnost održava dugotrajnom.

Glavni proizvod:
Secudrän®

 

 

Brtvljenje I Odvodnjavanje I Odvajanje I Zaštita I Ojačavanje I Filtriranje I Pakiranje I Kont. erozije

> Odvodnjavanje

Secudran® odvodi svu vodu (od padavina ili od podzemnih voda) iz tunela (Pustertal /Italija/)

Secudran® odvodi svu vodu sa nasipa (stajaću ili od padalina). (Deponija Mraclinska Dubrava - Velika Gorica / Hrvatska)

Secudran® odvodi svu vodu sa nasipa (stajaću ili od padalina). (Deponija Mraclinska Dubrava - Velika Gorica / Hrvatska).